Zonder relatie, geen prestatie!

Digitaliseren van je Dienstverlening

Zonder relatie, geen prestatie!

4 april 2019 Geen categorie 0

Een uitspraak die door veel ondernemers en bedrijven wordt onderschreven. Tegelijkertijd kom ik in de praktijk regelmatig teams tegen waar de leden elkaar niet echt kennen, aanwezige talenten onbenut blijven, er verschillend wordt gedacht over samenwerken en waar werksfeer en teamresultaat verbeterd kunnen worden.

Werkdruk, de veronderstelling te weten wie iemand is, hoe iemand is en ingesleten patronen zorgen regelmatig voor oplopende spanningen in teams. Er wordt onvoldoende feedback gegeven en teamleden schatten elkaar niet op waarde. Hierdoor loopt de effectiviteit van een team terug en worden ambities (on)bewust bijgesteld.

Herken jij jouw team(s) in de beelden die ik schets of heb jij hele andere beelden en ervaringen? Wat zou het dan mooi zijn om samen na te denken over en aan de slag te gaan met het fenomeen TEAM – Together Everyone Achieves More!

Natuurlijk gaan we ook stil staan bij hoe je het meest effectief leiding kunt geven aan een team. En daarom eindig ik met een quote die ik vaak bezig:

Van hark naar herder!

Waarom het de moeite zou kunnen zijn om met mij na te denken over en aan de slag te gaan met teams?

Ik ben net als jou ervaringsdeskundige vanwege mijn persoonlijke en zakelijke werkzaamheden als – vader van vijf kinderen – jongerenwerker – voetbalbestuurder – docent – onderwijsdirecteur & bestuurder – teamcoach – trainer – adviseur – vertrouweling & versterker van mens, professional, team & organisatie.

Durk de Boer – Handlanger & Oplichter