Samenwerken en techniek…gaan prima samen

Digitaliseren van je Dienstverlening

Samenwerken en techniek…gaan prima samen

16 april 2019 Geen categorie 0

Wij zien in heel veel organisaties dat ze verticaal georiënteerd zijn. Een afdeling verkoop heeft een eigen verkoopschijf op het netwerk, een eigen mailadres, kortom de bedrijfshiërarchie is het uitgangspunt… Wat zou het mooi zijn als samenwerking de verbindende bedrijfsstrategie is.

Single Point of Truth

Wij zien steeds vaker dat bedrijven kunnen kantelen naar de horizontale bedrijfsstrategie: denk in projecten waardoor de klant ook weer centraal komt te staan. Dit kan alleen als je gebruik maakt van jouw SPOT: Single Point Of Truth. Als jij die SPOT goed in the picture hebt dan kun je daar ook horizontaal georiënteerde technologie voor samenwerken op los laten.

Door te zoeken naar de horizontale snijvlakken kan je ook veel makkelijker over de hele breedte van je bedrijf je antwoorden bij elkaar halen. Jouw KlantContactCenter of serviceafdeling is dan veel directer verbonden rond het thema, klant of product.

Business canvas

Wij hebben een aantal methodieken ontwikkeld om de SPOT in beeld te krijgen. Eén van die methodieken is een business canvas. Deze gebruiken wij om de SPOT in beeld te krijgen zodat je de horizontale informatiebehoefte beter in beeld krijgt. Door een business canvas in te vullen zie je waar de blinde vlekken zitten en welke informatie je nog mist. Wij zijn erachter gekomen dat deze missende informatie gemakkelijk is te achterhalen als je gebruik maakt van de horizontale benadering van je bedrijfsstrategie.

Jouw GOALS

Vanuit het businesscanvas zien we heel vaak dat als je jouw businessrules definieert dat dat voor je organisatie een manier is om alignment te krijgen, om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Waar je vroeger een missie/visie document had, wat alleen werd gelezen door de bank, zie je nu vaak posters in kantines met de GOALS van het bedrijf. De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven geweest om de GOALS onder de aandacht te krijgen van het personeel. Onze variant zijn de business rules, wanneer je deze op orde hebt kun je de dingen beter en slimmer doen. Je creëert zo een hands-on mentaliteit.

Laat je inspireren

Op 23 mei ga ik hier uitgebreid over vertellen, dus meld je aan voor de ICT Xperience bij Flevo ICT. Samen met Menno Barger van Microsoft, Durk de Boer en mezelf in eigen persoon willen wij laten zien dat samenwerken en techniek prima samen in één hand gaan.

Arend Jan te Velde – Buro Flevo

Aanmelden kan via onderstaand formulier

[contact-form-7 id=”4″ title=”Contactformulier 1″]